Ugrás a tartalomra

Pastor: Realno je da sarađujemo sa SNS

Beograd -- Lider SVM i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je u Kažiprstu da će u utorak u podne raspisati pokrajinske izbore.

On je rekao i da SNS nije jedini potencijalni partner za SVM, ali ako čovek gleda realnost, realno je očekivati da će oni biti najjači u Vojvodini.

Pastor je naveo da je najveći uspeh pokrajinskog skupštinskog saveza upravo stabilnost i to što je ispunjen čitav mandat.

"Ponosan sam na to, iako je bilo momenata kada se činilo da će to biti nemoguće. Čak smo i u ovde ranije razgovarali o različitim mogućnostima za prevremene izbore", rekao je Pastor.

Na pitanje da li je postojao pritisak da rasplet bude drugačiji, predsednik Skupštine Vojvodine je rekao da ih nije bilo "u klasičnom smislu".

"Ipak, bilo je teško naći modus vivendi da se sve održi", rekao je Pastor

Posle tih izbora, Pastor očekuje formiranje vlasti sa SNS.

"Mislim da sam real-političar. Ako čovek gleda realnost, realno je očekivati da će najjača snaga na vojvođanskoj sceni biti SNS. Mi sarađujemo na republičkom i lokalnom nivou u poslednje dve i po godine. Ako i sa njihove strane postoji spremnost da nastavimo saradnju, onda možemo da proširimo saradnju i na pokrajinski nivo", rekao je Pastor.

Na pitanje kako, kao deo vlasti u Vojvodini, gleda na oštre izjave iz SNS u kojima se govori kako "u pokrajini ništa ne valja", Pastor kaže da tu postoji "politički naboj".

"Mogu da kažem da su te rečenice sa određenim političkim nabojem. U životu nisam još video da nešto ne valja u potpunosti ili da je nešto savršeno. Naravno, deo odgovornosti snosimo i za ono što je bilo uspešno i za ono što je bilo neuspešno", rekao je Pastor.

Komentarišući proporcionalni izborni sistem, on je rekao da smatra da ga nije trebalo vraćati, a govoreći o stabilnosti sopstvene partije, Pastor je rekao da jeste bilo izlazaka i isključivanja iz stranke, ali da postoji i priliv članova.

 

Szerző (Forrás)
Izvor: B92
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm