Ugrás a tartalomra

Pastor: Bićemo partner u izgradnji normalne Srbije

Beograd - Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je danas da će ta stranka podržati novu vladu ne zbog funkcija, već zbog toga što želi da bude partner Srpskoj naprednoj stranci u izgradnji normalne i pristojne Srbije.

Nakon ekspozea koji je u Skupštini Srbije predstavio mandatar Aleksandar Vučić, Pastor je rekao da je taj program dokument s najkonkretnijim merama za naredne četiri godine.

On je podsetio da je SVM još pre izbora najavio da mu je namera da, u slučaju postizanja dobrog izbornog rezultata, bude partner stranci za koju je bilo jasno da će dobiti najveću podršku građana.

- Trebalo je hrabrosti za tu rečenicu. Mi smo poslanička grupa koja je udvostručila broj poslanika od 2007. godine i zahvaljujući poverenju gradjana, smatramo da treba da damo doprinos izgrađivanju normalne i pristojne Srbije - rekao je Pastor.

On je rekao da SVM nije tražio pozicije ministara ili potpredsednika Vlade, jer smatra da to nije pošteno u situaciji u kojoj je jedna stranka dobila natpolovičnu podršku građana na izborima.

Szerző (Forrás)
Beta, Blic
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt