Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Ez erős szövetség, mindenki menjen el szavazni

Magyarország demokratikus jogállam, amelyben a választópolgárok döntik el, hogy mi történik – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi önkormányzati választás kapcsán, miután leadta szavazatát feleségével, Lévai Anikóval a tizenkettedik kerületi 53-as számú szavazókörben.

„Az esélyek felénk billennek, de az eredményt a választók döntik el” – felelete a kormányfő arra az újságírói kérdésre, hogy mit vár az önkormányzati választástól.

Hangsúlyozta: Magyarország demokratikus jogállam, az emberek állást foglalnak arról, kiket szeretnének látni a városok, falvak, megyei közgyűlések élén.

Orbán Viktor: Menjenek szavazni!

A miniszterelnök a voksolás után arról is kérdezték, hogy a Fidesz–KDNP jól mozgósított-e a kampányidőszakban. Erre azt felelte, hogy „ha mindenkit úgy mozgósítanak, mint engem”, akkor valóban jól sikerült elvégezni a munkát.

„Azt remélem, hogy akiket oda megválasztanak, azok kellő támogatottsággal végezhetik a munkájukat, vagyis hogy a nap hátralévő részében sok magyar választópolgár megy el szavazni” – hangsúlyozta, a választási részvételre buzdítva azokat, akik még nem voksoltak.

Szerinte az emberek erős társadalmi szövetséget alkotnak abban a politikai hátországban, amelyet magukénak tudhatnak a kormánypártok. „Ez egy fontos közösség, amely magára talált” – fogalmazott.

Orbán Viktor azt is mondta Zugligetben, hogy a közvélemény nagy többségének igényét kielégítő döntés volt a parlamenti képviselők létszámának felére csökkentése, ugyanakkor az csak most fog kiderülni, hogy „lehet-e így irányítani az országot. Most azonban azt tervezzük, hogy túljutunk a választáson, ez most mindennél fontosabb” – zárta szavait.

Magyarország választ

A rendszerváltozás óta hetedik alkalommal tartanak Magyarország csaknem 3200 településén önkormányzati választást.

A szavazók a budapesti főpolgármester és a polgármesterek személyéről, illetve a települési és megyei képviselő-testületek tagjairól dönthetnek.

A körülbelül 8,2 millió választópolgár reggel 6 és este 7 óra között adhatja le a voksát az ország több mint tízezer szavazókörében.

Szerző (Forrás)
Hír TV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP