Ugrás a tartalomra

Nataša Kovačević szerb kosárlabdázó az első Szabadkai Félmaraton egyik arca

A Horizont Sportegyesület kedden délután sajtótájékoztatón mutatta be a sportolót, aki majd az elkövetkező időszakban népszerűsíti a versenyt. Annak ellenére, hogy Kovačević nem futó, a sportban mutatott kitartása példaértékű lehet minden futó számára – mondták a verseny szervezői. Az első Szabadkai Félmaraton a városnapi rendezvény keretében, szeptember 2-án kerül megrendezésre.

21097,5 méter – pontosan ennyit kell futniuk szeptember 2-án Szabadka utcáin azoknak, akik beneveznek az első Szabadkai Félmaratonra. A futóverseny egyik arca NataŠš Kovačević ismert kosárlabdázó, akinek 2013-as buszbalesete után bal lábát térd alatt amputálni kellett, majd két év után ismét visszatért a pályára.

A kitartás szimbóluma, aki igazi példa lehet minden futó számára. Nataša Kovačević, kosárlabdázó: „A félmaratonon alkalmuk lesz versengeni másokkal, de ami még fontosabb, saját magukkal is.

Szerintem, akik azon a napon megjelennek versenyezni, már nyertesek. Ezt nem könnyelműen mondom. Mindazok, akik eljönnek, munkát és erőt fektettek be és elutasították, hogy a könnyebb úton haladjanak, és ezt csak a győztesek teszik.”

A kosárlabdázót a város képviseletében Horvát Tímea alpolgármester köszöntötte. Pásztor Bálint amatőr futó, a félmaraton egyik szervezője elmondta, azért esett Natašára a választás, mert ő a küzdelem és a kitartás szimbóluma.

Pásztor Bálint, szervező, amatőr futó: „Egy olyan emberről van szó, aki nem kapcsolódik a futáshoz, de nagyon nagymértékben kapcsolódik a sporthoz, hiszen kosárlabdázóról van szó, aki a Crvena zvezdában játszott, azt követően pedig a Győr csapatában, Magyarországon. Nemcsak Szerbiában ismert és elismert, hanem Magyarországon is tisztelettel és szeretettel emlegetik a mai napig a nevét.”

A Horizont Sportegyesület elnöke, Kristifor Bogdanić szavai szerint a sportolónő a nehézségek feletti küzdelem példája. „Hiszem, hogy Nataša motiválja és inspirálja majd az embereket, hogy szeptember 2-án jöjjenek el városunkba, és a szabadkaiakat is, hogy együtt fussuk le az első Szabadkai Félmaratont. Azon a napon valósítsák meg saját sikereiket, győzelmeiket, és akár rekordjaikat is.”

Az első Szabadkai Félmaraton rajtja a szabadkai Városháza és a Népszínház közötti téren lesz. A verseny útvonala pedig a város szecessziós épületei előtt vezet majd, ezzel is bemutatva Szabadkát. A versenyre nevezni a www.subotickipolumaraton.com honlapon lehet.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks