Ugrás a tartalomra

„Mozgalmas és erőteljes kampánnyal készül a választásokra a VMSZ”

Egy nagyon mozgalmas és erőteljes kampánnyal készül a választásokra a Vajdasági Magyar Szövetség – mondta Pásztor István pártelnök a Pannon RTV Közügyek című műsorában. Jelöltek már vannak, a program készül. A cél, hogy a vajdasági magyar közösségnek minden szinten legyen képviselete – mondta a VMSZ elnöke.

Gőzerővel készül a Vajdasági Magyar Szövetség a kampányidőszakra. A pártelnök szerint az a feladat, hogy a vajdasági magyar közösségnek minden szinten képviselője legyen, és úgy véli, ez a továbbiakban is a VMSZ-re és partnereire vár. Pásztor István úgy fogalmazott, ez egy koalíciós erőfeszítés lesz, a VMSZ ugyanis a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal és a Magyar Egység Párttal együtt indul. Azt is megválaszolta, hogy mi köti össze ezt a három pártot. „Mindenekelőtt az érdek, vagyis hogy a vajdasági magyar közösség érdekeit próbáljuk közösen képviselni, maximalizálva a mozgósító erőt, túllépve azokon a különbségeken, amelyek az elmúlt években és ma is léteznek közöttünk. De úgy tűnik, hogy igaz az az állítás és föltételezés, hogy kisebbek a különbségek, mint amekkora a közös érdek.”

Minden szinten együtt indul a három párt. Köztársasági szinten a programot közösen fogalmazzák meg, ugyanakkor a listán csak VMSZ-jelöltek lesznek. A lista első néhány helyén az eddigi parlamenti képviselők jelennek majd meg. Tartományi szinten már a két koalíciós partnernek is lesznek jelöltjei. A lista első néhány neve között a jelenlegi tartományi képviselők közül szerepelnek néhányan, emellett rengeteg új név is helyet kap. A VMSZ, a VMDP és az MEP önkormányzati szinten négy helyen indul együtt: Óbecsén, Topolyán, Törökbecsén és Temerinben.
A koalíció programja nyolc-kilenc téma köré szerveződik. „Ez mindenféleképpen a gazdaság, illetve a megélhetés kérdése, a mezőgazdaság, a közbiztonság kérdése, a migrációs kérdés, a szociális kérdés, egészségügyre vonatkozó kérdések, a környezetvédelemre vonatkozó kérdések, az EU-s integrációs folyamattal kapcsolatos elvárásaink, elképzeléseink, és nem utolsó sorban a politikai rendszer átalakításával kapcsolatos elképzelések.”

A VMSZ kedden kezdi gyűjteni az aláírásokat a köztársasági és az önkormányzati választásokra. Több mint tízezer támogató aláírásra van szüksége egy pártnak ahhoz, hogy átadhassa listáját és indulhasson a voksoláson.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben