Ugrás a tartalomra

Megrongálódott a kaponyai csata emlékműve, amely Bajmok közelében található

Megrongálódott a kaponyai csata emlékműve, amely Bajmok közelében található

Feltételezhetően egy nagyobb méretű jármű eddig ismeretlen okokból letért az útról, majd az árokban haladt tovább és nagy sebességgel nekiütközött az emlékműnek szerda éjjel - mondta Hegedűs József, a VMSZ bajmoki elnöke.

A történtekről dr. Bagi Boján, a párt szabadkai-újvárosi helyi szervezetének elnöke értesítette Hegedűs Józsefet. Hegedűs szólt a rendőrségnek és megtörtént a helyszínelés.

Hegedűs József, bajmoki elnök, VMSZ: „Volt egy kőlépcső, ami szét lett zúzva, továbbá beleremegett az emlékmű. A márványborítás megrepedezett, egy része le is vált, valamint az emlékmű tetején lévő dísz is elmozdult, ami közel 100 kilogramm súlyú lehet. A Dózsa György Magyar Művelődési Központ Hagyományőrző és Kegyeleti Biztosságának gondozásában van az emlékmű, és a pontos kár szakemberrel lesz felmérve. A kárnak az okozóját pedig valószínűleg bíróság előtt kártérítésre kötelezzük. Szerintem nem szándékos károkozásról volt szó, ez egy közlekedési baleset lehetett. Nagy sebességgel haladnak a járművek, a völgybe lefelé, és lehet, hogy valaki elaludt a volánnál.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP