Ugrás a tartalomra

A magyar kultúrát ünnepelték Belgrádban

Koncerttel és kiállítással ünnepelték Belgrádban szerdán a magyar kultúra napját. Kinka Rita zongoraművész Liszt Ferenc és Frédéric Chopin műveiből válogatott, az érdeklődők pedig emellett A mi világörökségünk című kiállítást tekinthették meg.

A belgrádi Collegium Hungaricum új hangszerrel gazdagodott. A Yamaha G3-as zongora Budapestről érkezett a szerb fővárosba, és még soha senki nem játszott rajta.

Kinka Rita, zongoraművész: “Örülök, hogy éppen az első vagyok, mindig szeretek olyan zongorán játszani, amelyiken még senki nem játszott, de nem vagyok önző, úgyhogy remélem, még sokan fognak játszani rajta.”

A magyar kultúra napja alkalmából megnyitották A mi világörökségünk című kiállítást is, amely a világörökség 8 magyar helyszínét mutatja be. Az angol nyelvű pannókból álló tárlat több helyen is járt már, ezúttal szerb és magyar nyelvre is lefordították a feliratokat.

Dezső János, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója: “Aki még eddig nem tudta volna Belgrádban, hogy mi az aggteleki cseppkőbarlang, vagy mi a budai vár, vagy mi Tokaj, esetleg hol van Hollókő, akkor most megtudhatja. Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel egy ilyen kiállítás.”

A mi világörökségünk című kiállítás még két hétig látogatható Belgrádban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát