Ugrás a tartalomra

Magyar fordulat Óbecsén

A Knézi Péter vezette Óbecséért Polgári Csoport ellenzékbe került, a VMSZ hatalomra

Két ülése is volt pénteken az óbecsei képviselő-testületnek: a délelőtti, sorrendben 33. ülésen a helyi képviselők az eredeti napirend szerint felmentették volna tisztségéből Knézi Péter kkt-elnököt, ám Knézi Péter végül úgy döntött, lemond tisztségéről – indoklása szerint ezzel a gesztussal a testület méltóságát szerette volna megőrizni.

A képviselők ezen az ülésen elfogadták Tatjana Avramov (a Fordulat Óbecséért – Miša Vrebalov koalíciós választási lista LDP-s képviselőjének) lemondását is, helyette Dragan Volkov lett a kkt új tagja.

Ezután újabb káderkérdések kerültek napirendre: a titkos szavazást követően Knézi megüresedett székét az eddigi alelnök, Nenad Tomašević (a Fordulat Óbecséért – Miša Vrebalov lista SZMM-es tagja) foglalta el, az ő korábbi helyettesi pozíciójára pedig Szilágyi Edit (VMSZ) került.

Az ülésen felmentették tisztségükből Galgó Ferenci Andrea oktatással, kultúrával és civil szervezetekkel megbízott tanácstagot, valamint Acsai István helyi közösségekkel és vallási közösségekkel megbízott tanácstagot, helyükre Stefaniga Csabát (VMSZ) és Tatjana Avramovot választották meg. Tamara Ivanišević decemberben lemondott alpolgármester helyére Kinka Erzsébet (VMSZ) került.

Knézi Péter és Budislav Medurić (DP) egyaránt úgy vélte: rossz üzenete van azon régi hagyomány felrúgásának, mely szerint a polgármesteri és a kkt-elnöki tisztségeket mindig elosztották egymás között a szerbek és a magyarok, Vuk Radojević polgármester szerint azonban a 21. században nincs szükség ilyen nemzeti alapon történő, a kommunista „kulcsrendszert” idéző módszerekre, hiszen a haladó párt e nélkül is kész az együttműködésre. Medurić arra is kíváncsi lett volna, mi indokolta az Óbecséért Polgári Csoport tagjainak a menesztését, erre a polgármester annyit mondott: Óbecsén új energiákra van szükség.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, feró
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks