Ugrás a tartalomra

Ma kezdődik a Nemzeti Vágta

A hétvégén tartják Magyarország legnagyobb lovas ünnepét, a Nemzeti Vágtát. Idén is van kinek szurkolnunk, hiszen Vajdaságot öt lovas képviseli majd a Hősök terén megrendezett futamokon. A délvidéki részvevők péntek hajnalban indultak el a magyar fővárosba.

Még meg sem virradt, máris nagy volt a nyüzsgés a kishegyesi Cékus család udvarában. Innen indultak együtt a Nemzeti Vágta vajdasági részvevői péntek hajnalban.

Gádzsó is rácsodálkozott a korai ébresztőre. Gazdája, Cékus Árpád szerint nagy előnyt jelent, hogy idén saját lovával állhat rajthoz a Hősök terén. “Oda kijutni már egy megtiszteltetés, maga módján egy élmény az egész verseny. Ha sikerül, ha nem, nekem már ez is eredmény, hogy ott rész veszek sok, hetvenpár lovas között versenyezni.”

Az utánfutóban Gádzsó mellett Serifnek is jutott hely. Gazdája, az adai ifj. Gyarmat István szerint pónija érezte, hogy versenyezni fognak hamarosan. A kishuszárok futamán nekik szoríthatunk majd.
“Nagy reménnyel megyünk, remélem, hogy bejutunk legalább a döntőbe, mivel elég sok mindent kellett megtenni, hogy kijuthassunk. De már ez is nagy valami, hogy mehetünk.”

A Vajdasági Vágta idei győztese, Szerbák Zoltán visszalépett, így Mohol színeiben a délvidéki elődöntő negyedik helyezettje, Davidovity Dejan versenyezhet majd, Csillagvirág hátán. “Most sem volt sok időm a lóval edzeni, remélem, hogy jól sikerül. Lehet, a tapasztalat fog segíteni rajtam.”

Az oromhegyesi Dudás József Csinibaba hátán versenyzik majd. A nemzetközi vágta futamában Szerbiát Stefan Radanić képviseli.

Késő délelőtt érkeznek Budapestre, a Nemzeti Vágta helyszínére a vajdasági lovasok. A nap további részében a regisztrációé és a szombati napra való felkészülésé lesz a főszerep.

Szombaton a második, negyedik és ötödik előfutamban drukkolhatunk a Mohol, Kishegyes és Oromhegyes színeiben induló lovasoknak. Az idén először a Kishuszár Vágtán is induló vajdasági résztvevőért 13 óra 15 perctől izgulhatunk, hogy bejusson a vasárnapi döntőbe.

A Nemzeti Vágta előfutamai szeptember 19-én lesznek Budapesten, a középdöntők és a döntő pedig vasárnap, szeptember 20-án. Hajrá Vajdaság! Hajrá délvidéki lovasaink!

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt