Ugrás a tartalomra

Ma Durindó, holnap Gyöngyösbokréta Csantavéren

Csantavér készen áll a hétvégi Durindóra és Gyöngyösbokrétára. A szervezők elvégezték az előkészületeket, a színházat feltakarították, kimeszelték, a szabadtéri színpadot felállították. A hétvégén több mint 2500-an lépnek fel a vajdasági magyarság népzenei és néptáncfesztiválján.

Az idén Csantavéren szervezik meg a 39. Durindót és az 52. Gyöngyösbokrétát június 6-án és 7-én. Szombaton az énekes és hangszeres szólisták, a népdalkórusok és hangszeres csoportok lépnek fel.

Vörös Róbert, elnök, Szervezőbizottság: „Két helyszínen lesz a Durindó megtartva. Az egyik helyszín a csantavéri színház udvara, a másik pedig maga a színház. Mind a két helyszínen 52 együttes lép fel. Délben kezdünk az ünnepi megnyitóval, utána pedig jönnek a fellépő együttesek, ami eltart egészen este hat óráig.”

Fél héttől a Csörgő citerazenekar és a Fokos zenekar tart lemezbemutatót, majd a színházteremben gála következik. Szombat este az erdélyi Heveder zenekar koncertezik Csantavéren. Napközben kirakodóvásárt és más programokat is szerveznek a helyiek.

Faragó Kornélia, elnök, Bartók Béla Művelődési Egyesület, Csantavér: „Kézimunka-kiállítás lesz a Bartók Béla Művelődési Egyesület dísztermében, ugyanakkor a festőművészeknek lesz kiállítása a színházterem előcsarnokában.”

Vasárnap délben a Gyöngyösbokréta szentmisével kezdődik a Páduai Szent Antal római katolikus templomban, majd a tánccsoportok felvonulnak a templomtól a színházig.

Kisimre Áprád, alelnök, Fesztiváltanács: „Zenével, énekkel, ahogy az lenni szokott, hangos felvonulás lesz gyönyörű viseletekben. 34 táncegyüttest várunk ide a rendezvényre. Az együttesek a nap folyamán bemutatják azt a produkciójukat, amit a 2014–2015-ös évben készítettek.”

A Durindó és a Gyöngyösbokréta a vajdasági magyarság kiemelt rendezvényei. Egész Vajdaságból érkeznek fellépők a hétvégén Csantavérre.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt