Ugrás a tartalomra

Közös szándéknyilatkozatot írt alá a vajdasági képviselőház és Baden-Württemberg parlamentje

Közös szándéknyilatkozatot írt alá ma Stuttgartban Pásztor István vajdasági házelnök és Guido Wolf, Banden-Württenberg német tartomány parlamentjének elnöke, olvasható a vajdasági parlamentnek a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ezzel a nyilatkozattal a vajdasági parlament és az egyik legfejlettebb német tartomány az együttműködés elmélyítéséről és fokozásáról fejezte ki szándékát, s Pásztor szavai szerint az esemény visszaigazolást jelent Vajdaságnak a több éves kapcsolatépítést követően.

„Különösen nagy öröm, hogy ma, ennek a nyilatkozatnak az aláírásával intézményes kereteket adtunk az együttműködésnek, s megerősítettük, hogy a jövőben még fokozottabb együttműködésre vagyunk készen. Számunkra a Baden-Württemberggel való együttműködés különösen fontos” – szögezte le Pásztor István, s köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt egy évtizedben elszántan dolgozott a kapcsolatok erősítéséért Vajdaság és a német régió között.

Guido Wolf, a német tartomány képviselőházának elnöke kiemelte annak fontosságát, hogy az együttműködés, amelyet a mai aláírás megkoronázott, a jövőben bővebbé váljon, s konkrétabb tartalmakkal telítődjön. Az egyik első lépésként bejelentette, hogy szeptemberben látogatást tesz Vajdaságban a német tartomány eurointegrációval és nemzetközi együttműködésért felelős bizottsága.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír