Ugrás a tartalomra

Közlemény

A Vajdasági Magyar Szövetség  Elnökségének és Tanácsának egyhangú döntése értelmében a párt a választási ciklus végéig Topolya polgármesterének jelöli Kislinder Gábort, a topolyai községi szervezet elnökét, a községi képviselő-testület elnökének Plohl Edvint, a bajsai helyi szervezet elnökét, a községi tanács VMSZ-t képviselő tagjainak pedig Dudás Domány Diánát –pénzügy, közigazgatási, Kisimre Szerda Annát  – kultúra és civil szféra,  Zsemberi János – gazdaság  és Szilágyi József – kommunális ügyek és mezőgazdaság.

Pásztor István, a VMSZ elnöke szerdán találkozott a VMSZ  topolyai községi szervezet lemondásban lévő elnökségével, Kókai Mernyák Melinda és Fazekas Róbert lemondásban lévő polgármesterrel és KKT elnökkel, a községi tanács lemondásban lévő tagjaival, a KKT VMSZ-es frakciójának tagjaival, valamint a VMSZ helyi szervezetek elnökeivel. A találkozóról szóló beszámolót  a VMSZ Elnöksége meghallgatta és egyhangúlag elfogadta.

Ennek értelmében a VMSZ arról kívánja tájékoztatni a közvéleményt, hogy Pásztor István  a ,,topolyai ügyet” lezártnak tekinti, a lemondott tisztségviselőket és pártvezetőket a további  építkezésben fontosnak és megkerülhetetlennek tartja, olyan tagtársaknak és embereknek, akik megérdemlik a tiszteletet, mert cselekedetükért vállalták  a felelősséget.

Ugyanakkor a párton belüli sikeres építkezés érdekében december 21-ig olyan új topolyai községi elnökséget fognak választani, amely a választási ciklus végéig azt vállalja, hogy az önkormányzati vezetőkkel közösen dolgozva, az eddigi lemaradást is pótolva, eredményeket fognak felmutatni Topolyán, és igazolják a választók 2012-ben megszerzett bizalmát.

A Vajdasági Magyar Szövetség nemcsak meghatározó, de ma is a legerősebb politikai erő Topolyán, amit egyrészt az önkormányzati vezetésbe kerülő jelöltek eddigi, a szakmájukban végzett magas színvonalú munka bizonyít, másrészt az az erkölcsi bátorság, amivel a Vajdasági Magyar Szövetség, bízva topolyai tagjaiban, a kérdést kezelte.       

     

Szerző (Forrás)
A VMSZ Sajtószolgálata
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt