Ugrás a tartalomra

Idén befejezik az Y-ágat Szabadkánál

Az utolsó szakasz építését kezdték előkészíteni a Mérges felé vezető út felüljárójánál.

Novemberre tehermentesülhet a város központja. A kelebiai határátkelő, az ipari park és az autópálya között közvetlen lesz az összeköttetés.

Teherautókkal hordják a homokot Szabadka északi határában a fölüljárókhoz. Kelebián a ménesnél és a település körüli földeken viszont még nem dolgoznak. Jelenleg a településen át még kamionosok száguldoznak. Ez megváltozik, a közeljövőben nagyban elkerülnék Szabadkát és Kelebiát. A helyiek stábunktól hallották a hírt. „Nagyon sokat jelentene, ezek a kamionok tönkreteszik az utat. Zaj is van. 4 órát állnak az úton. Alig lehet elmenni a városba kocsival.”

Nagyon forgalmas az átkelő, a magyarországi kamionstop miatt minden héten feltorlódnak a kamionok és veszélyeztetik a közlekedést. „Elkezdték hétfőn és egész héten sor van. Képzelje el a közlekedést, hogy megy. Nem jó így, kellene, hogy megcsinálják.”

Szabadka központja is dugig van tehergépkocsikkal. Legyen már vége – mindenki ezt szeretné. Juhász László, szabadkai karbantartásvezető, Vojput Kft.: „Az év végéig be is tudjuk fejezni, és attól a perctől kezdve Szabadka fel tud lélegezni, ami a teherforgalmat illeti. Ez vonatkozik a levegőszennyezésre is, ami a kipufogógázokat illeti, továbbá tudjuk, hogy a kamionok, amik áthaladnak Szabadka területén rongálják az utat, az épületeket is.”

Eddig a Zombori utat kötötték össze az autópályával. A Pannon RTV-ben a terelőút befejezését már bejelentette Kern Imre építésügyi államtitkár. „Az egész munka év végéig be lesz fejezve, év végén átadjuk az Y-elágazást.”

A tervek szerint a határnál egy nagyobb körforgalmat építenek ki.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír