Ugrás a tartalomra

Fiatalok a fiatalokért projekt második szakasza

Második szakaszához érkezett a Fiatalok a fiatalokért elnevezésű projekt megvalósítása Magyarkanizsán. A község Ifjúsági Irodája a Sport- és Ifjúsági Minisztérium pályázatán nyert eszközökből ezúttal vállalkozásfejlesztési, vállalkozásindítási előadásokat szervezett a fiataloknak.

Ez annak a gyakorlati oktatásnak a kisegítő eleme, melynek során az érdeklődő fiatalok vállalkozóknál sajátítják el egy-egy jó mesterség csínját-bínját. A projekt második szakaszának lebonyolítását követően tanulmányi kirándulásra is elviszik a fiatalokat.

A projekt várható hozadékáról, amelynek lekövetése a Tisza Menti Információs Központ feladata, Krekuska Róbert, a magyarkanizsai Községi Tanács ifjúsági- és sportmegbízottja nyilatkozott. „Részben azzal a programmal, ami már megy, azzal az oktatási résszel és gyakorlati résszel, amit egy másik csoport végez, konkrétan munkajelleggel, ez a kiegészítő csoport talán tud hozni egy olyan plusz hatást, egy olyan szinergia-hatást, ami a közeljövöben ifjúsági Start up vállalkozások elindítását célozhatja meg, és ezáltal a fiatalok fel is lesznek készítve arra, hogy tudjanak pályázni.

Hiszen tudjuk, hogy minden évben akár az önkormányzat, akár a tartomány részéről vannak foglalkoztatási pályázatok, és ha a fiatalok már komplett üzleti tervet tudnak adni a pályázatra, akkor nagy eséllyel meg is tudják ezeket nyerni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks