Ugrás a tartalomra

Falunap Radanovácon

A vendégeket kultúrműsorral, gyermekvetélkedőkkel, finom ételekkel és élő zenével várták a szabadkai helyi közösségben.

Bográcsos illata érződött Radanovácon, a helyi közösség épületének környékén. A falunapon főzőversenyt szerveztek. Miközben rotyogtak a bográcsosok, a kultúrotthonban ünnepi műsorral szórakoztatták a közönséget. Táncosok, szavalók, mesemondók és énekesek is felléptek. Slavica Tóth Lučić: „Horvát dalokkal készültünk, dalmát dalokat énekelünk. Mi palicsi horvát kórus vagyunk.”

A falunapi rendezvényen a gyerekek sem unatkoztak. Vetélkedőket szerveztek nekik és egy légvárban is szórakozhattak. Fogarasi Anna: „Másodiknak ugráltam be a zsákba. Szerintem jól sikerült, de a végén már egy kicsit kezdtem döcögni, de lassan beértem.”

A falunapot minden évben megszervezik Radanovácon, hogy ezzel is építsék a közösséget és szórakozási lehetőséget biztosítsanak a helyieknek. Kókai Zoltán, közgyűlési elnök, Radanovác HK: „Valójában ez egyfajta csapatépítés. Úgy gondolom, hogy az embereknek ki kell kapcsolódni, jól kell érezniük magukat, elfeledni a mindennapok búját, baját.”

A falunapon a sport szerelmesei sem unatkozhattak. A labdarúgás kedvelői kispályás tornán vehettek részt. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a vendégek ne maradjanak éhen. Babgulyás és házi tyúkpaprikás volt az ünnepi menü Radanovácon. A finom ebéd mellé Robi és Tibi muzsikált.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben