Ugrás a tartalomra

Elsöprő győzelmet aratott az Együtt Gombosért

Elsöprő győzelmet aratott a VMSZ által támogatott Együtt Gombosért polgárok csoportja a gombosi helyi közösségi választásokon. Hódság Község nyolc településén tartottak tanácsválasztást vasárnap.

A nyugat-bácskai Hódság Község 9 településéből nyolcban tartottak helyi közösségi választásokat. A Szerb Haladó Párt szerezte meg a többséget 7 településen a vasárnapi voksoláson.

Az egyedüli kivétel Gomboson volt, ahol a magyar közösség listája, az Együtt Gombosért polgárok csoportja fölényes győzelmet aratott. Blagojevity Mária listavezető: „Ezen a listán hét magyar polgár jelöltette magát és abszolút győzelemmel mind a hét be is tudott jutni.”

Gomboson volt a legnagyobb a voksolási kedv a községben. A választásra jogosult polgárok 45 százaléka járult az urnákhoz, összesen 710 –en szavaztak. Klenanc József, a helyi közösség titkára: „Az első helyen 429 szavazattal van a jelölt, az utolsó, a hetedik 414 szavazattal, tehát szorosan egymás mellett, nincs nagy különbség. Viszont a második listának az első jelöltje, aki a nyolcadik, 246 szavazattal kezdi.”

A választások előtti ideiglenes tanácsban is megvolt az együttműködés az SZHP és a magyar civil összefogás jelöltjei között, most ezt a közös munkát községi szinten kell folytatni, mondta a VMSZ nyugat-bácskai elnöke, Pelt Ilona.

„Folyamatosan van egy közös elképzelés a községgel, hogy hogyan lehetne Gombost térségileg fejleszteni. Mindenféleképpen ki kellene használni azt a lehetőséget, hogy itt a Duna, hogy van kikötő, hogy van vasútvonal.”

Szerettük volna megkérdezni, a Szerb Haladó Párt támogatását élvező Változás Gombosért lista jelöltjeit is a választási eredményekkel kapcsolatban. Ők azonban egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem kívántak nyilatkozni.

A gombosi helyi közösség új tanácsa csütörtökön tartja alakuló ülését.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása