Ugrás a tartalomra

Élelmiszercsomagot osztottak a rászoruló családoknak Palicson

Tizenöt szociálisan rászorult többgyermekes család kapott élelmiszercsomagot a palicsi helyi közösségben. Több kilogramm lisztet, olajat, cukrot, rizst, grízt és teát vihettek haza a családok.

Az élelmiszercsomagok hozzávetőlegesen egy hónapra elegendőek a családoknak. Egy háromgyermekes anyuka, aki most várja a negyediket, először részesült ilyen adományban.

Juhász Hermina: „Én nagyon megvagyok lepődve, mert elég sok minden van benne, cukor, liszt, olaj, ami ugye mindennap kell, ekkora családot ellátni azért nem olyan könnyű egy fizetésből.”

A szervezők célja, hogy azok a gyerekek, akik otthon töltik a szünidőt, ne nélkülözzenek. Dobó Márta, listavezető, Palics HK, VMSZ: „Olyan családokat próbáltunk megkeresni, akik kisgyerekesek, nehezebb anyagi körülmények között élnek, és a szociális háló sajnos nem tud mindenkihez eljutni, de igyekszünk a magunk módján minden lehetőséget kihasználni, hogy segíthessünk.”

A csomagokat önkéntes adományokból gyűjtötték össze. Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ: „Sajnos, a mi közösségünkből nagyon sok az olyan család, aki az élet peremén él, és rengeteget jelent nekik ez a csomag, és itt Palicson ez különösen példaértékű.”

A palicsi helyi közösség vezetőségének ígérete szerint idén többször is szerveznek majd csomagosztást a rászorulóknak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt