Ugrás a tartalomra

Egyre kevesebb pénz az oktatásra

A VMSZ parlamenti képviselői: Nincs összehangolva az oktatási törvény és a nemzeti tanácsokról szóló jogszabály

Az ellenzék bírálta, hogy tegnap a parlamentben az oktatási és nevelési jogszabály alapjairól szóló törvény módosításáról és az optikai diszkekre vonatkozó törvényjavaslatról egyesített vita folyt, hiszen a két területnek vajmi kevés köze egymáshoz.

A vitában elhangzott: így, hogy egyre kevesebb pénzt fektet be az állam az oktatásügybe és a tudományba, az eredmények is igen rosszak ezen a területen.

A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselői azt hangoztatták, hogy nincs összehangolva az oktatási és a nemzeti tanácsokról szóló törvény, s ezt a hiányosságot pótolni kell.

A Szerbiai Szocialista Párt képviselői azt hangsúlyozták, hogy a szülőknek nagyobb szerepet kell kapniuk, s csakis a szülő–diák–iskola háromszögben oldható meg sok probléma. A Szerbiai Radikális Párt képviselői kifogásolták, hogy az általános iskolai oktatásra mind kevesebb pénz jut, s ugyanakkor mind nagyobb számú egyetemi hallgatót és doktoranduszt finanszíroz az állam. Mint mondták, a felnőttképzésről külön törvényt kellene hozni, hogy csökkenjen az írástudatlanok száma.

Magyar Szó

Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks