Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség új elnöke

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség új elnöke

Az idén 30 éves fennállását ünneplő Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Zentán megtartott XX. Tisztújító Közgyűlésén dr. Pásztor Bálintot választották meg a párt új elnökének.

A 335 leadott küldötti szavazat közül 333 támogatta és csupán kettő ellenezte Pásztor Bálint pártelnökké választását, az új pártelnök nyilatkozatában hatalmas bizalomnak nevezte a számadatok fényében a közgyűlés döntését.

Elmondta, a VMSZ a jövőben is a vajdasági magyar közösség identitásának megőrzését és egzisztenciájának megteremtésén fog munkálkodni, folyamatosan azon dolgozik majd, hogy minél több olyan helyi projektumot karoljon fel, amelynek megvalósítása jobbá teszi a polgárok életminőségét.

Mint mondta a párt kész nyitni azon értelmiségiek felé, amelyek jelenleg nem tagjai a VMSZ-nek, készen áll az együttműködésre és a befogadásra is, azt azonban nem felejtheti el milyen intézkedéseket hajtottak egyesek végre tíz évvel ezelőtt a szervezet és a közösség ellen, velük nem tudja a párt továbbra sem elképzelni az együttműködést.

A VMSZ a vajdasági magyar politikai szintéren a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal (VMDP) és a Magyar Egység Párttal (MEP) továbbra is tartalmas szövetséget kíván alkotni, magyarországi partnerének, ahogyan eddig is, a FIDESZ-KDNP-t, szerbiai partnerének pedig a Szerb Haladó Pártot tartja.

A sajtónak nyilatkozva Pásztor Bálint elmondta, megválasztották a párt 50 tagú tanácsát is, mely hétfőn megtartja alakuló ülését, megválasztja a párt elnökségét és annak bizottságait is. Ezzel lényegében befejeződik a tisztújítás, magyarázta a pártelnök.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír