Ugrás a tartalomra

A demokratákat kivéve mindenki csatlakozott a VMSZ-kezdeményezéshez

Mint ismeretes a Vajdasági Magyar Szövetség tanácsnoki csoportja március 1-jén kezdeményezte a Városi Képviselő-testület összehívását egyetlen napirendi ponttal, ez pedig az óriási botrányt keltett és közfelháborodást okozó, a Demokrata Párt meghatározó politikusa, Nebojša Janjić – városi tanácsnok, a városi tervbizottság elnöke, a polgármester tanácsadója, a Városépítési Igazgatóságban tanácsadó –  nevével fémjelzett városi területrendezési terv.

A VMSZ által beterjesztett határozat három pontjához kérte a többi tanácsnoki csoport támogatását. Ezek a pontok: 1.) a területrendezési tervvel kapcsolatos minden folyamat felfüggesztése. 2.) A Városi Tanács kötelezi magát arra, hogy 30 napon belül felmenti a városi tervbizottságot és újat nevez ki, mégpedig párton kívüli szakemberekből. 3.) A Városi Tanács kötelezi magát arra, hogy 30 napon belül szakmai revízióra megküldi a városrendezési tervet  a belgrádi székhelyű Szerbiai Építészeti és Várostervezési Intézethez.

A VMSZ szabadkai Városi Szervezete örömmel vette tudomásul, hogy Kern Sólya Mária március 8-ra összehívta a VKT rendkívüli ülését a VMSZ által benyújtott napirendi pont kapcsán. Az elmúlt napokban Modest Dulić polgármester mindent elkövetett annak érdekében, hogy szétbeszélje ezt a kezdeményezést, attól sem riadva vissza, hogy keddi sajtótájékoztatóján sajátjaként tüntesse fel az ötletet – elárulva ezzel a legközelebbi munkatársát, tanácsadóját és pártkollégáját, Nebojša Janjićot.

Lévén szó kiemelt fontosságú témáról, a VMSZ szabadkai Városi Szervezete a következő tényekről kívánja tájékoztatni a közvéleményt: március 1-je óta a VMSZ tanácsnoki csoportjának felhívására a Szociáldemokrata Párt és a Szerb Megújhódási Mozgalom, a Haladó Párt, Svetlana Stipanović – független, a VSZL két tagja, Mirko Bajić, a Liberális Demokrata Párt és a .Most valamint a Szabadka a szívünkben csatlakozott. A Demokrata Párt tanácsnoki csoportja nem.

Ahhoz, hogy a városrendezési terv jelenlegi formájában és a fenti követelések szerint leállításra kerüljön, március 8-án legalább 34 szavazatra van szükség. A VMSZ reméli, hogy a fent említettekhez a Demokrata Párt tanácsnokai is csatlakoznak és az fog történni, amit a város polgárai elvárnak: 67 tanácsnok szavazza meg a javaslatot.

Szerző (Forrás)
A VMSZ szabadkai Városi Szervezete
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks