Ugrás a tartalomra

Deli Andor: A polgárok legyenek a csatlakozási tárgyalások első számú haszonélvezői

Szeptember 13-án és 14-én Strasbourgban került sor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Vegyes Bizottság hatodik ülésére, melynek munkájában szerbiai és európai parlamenti képviselők vesznek részt – olvasható Deli Andor médiaházunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Az ülésen a fideszes EP-képviselő is részt vett, Szerbiából pedig a Vajdasági Magyar Szövetséget Kovács Elvira képviselte.

A polgárok szemszögéből nézve az integrációs folyamat az életkörülmények javulását, új munkalehetőségeket és jogbiztonságot kell, hogy jelentsenek. A polgárok legyenek tehát a csatlakozási tárgyalások első számú haszonélvezői és kedvezményezettjei!” – hívta fel a figyelmet Deli Andor.

Sok munka elé néz még a belgrádi kormány a kisebbségek jogait és helyzetét illetően. A feladatokat a Kisebbségi Akcióterv összegzi, melynek végrehajtásra már megkezdődött, a munka nehezebb része viszont a gyakorlati megvalósítás, mely a kisebbségek mindennapi életében kell, hogy pozitív változásokat hozzon.

A vajdasági magyarság, de más nemzeti kisebbség szempontjából is az a legfontosabb, hogy egy jogaiban megerősödött közösségként kerüljön ki a csatlakozási folyamatból – tette hozzá a vajdasági EP-képviselő.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír