Ugrás a tartalomra

Belgrádban a vajdasági nyilatkozat

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke hétfőn elküldte a Vajdaság alkotmányos és törvényes jogainak védelméről szóló nyilatkozat szövegét a szerb kormánynak, a Szerbiai Képviselőház elnökének, valamint azoknak a minisztériumoknak, amelyek a nyilatkozat egyes részei által érintettek.

– A nyilatkozat elfogadása után vissza szeretnénk helyezni a nyilatkozat tartalmáról, Vajdaság alkotmányos jogainak védelméről szóló tárgyalásokat az intézményes keretek közé.

Feltett szándékunk, hogy, mint ahogyan eddig is tettük, civilizált és demokratikus párbeszéddel hárítsunk el mindenféle, a nyilatkozat szövegével kapcsolatos tájékozatlanságot és félreértést, valamint, hogy megtaláljuk a megoldást azokra a problémákra, amelyeket a dokumentum tartalmaz – közölte Pásztor.

Mint megjegyezte, meggyőződése, hogy ha a parlament, a kormány és a minisztériumok részletesen tájékozódnak a nyilatkozat szövegéről, az a fennálló nyitott kérdések megvitatásához vezet majd, amelyek megoldása mindkét fél, de mindenekelőtt a vajdasági polgárok érdeke. 

Szerző (Forrás)
Beta/021.rs , Magyar Szó
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks