Ugrás a tartalomra

Beköltöztek az elsőéves egyetemisták az Európa Kollégiumba

Ma költöztek be az újvidéki Európa Kollégiumba az első körben felvételt nyert egyetemisták. A nap folyamán aláírták a szerződéseket a Magyar Nemzeti Tanács és az Európa Kollégium képviselői a hallgatókkal.

A szerda délelőtti órákban elfoglalták a szobáikat az elsőéves egyetemisták az Európa Kollégiumban. Az épületben négy szinten 206 kétágyas szoba található.

A bentlakás 1860 dinárba kerül havonta, egyszer pedig, az egyetemi év elején, megközelítőleg 500 dinárt fizetnek a biztosításért a hallgatók, ami egy évre szól és teljes napokra vonatkozik.

A beköltözést követően megtörtént az ünnepélyes szerződés-aláírás. Az eseményen Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke és Snejder-Sára Ildikó, az Európa Kollégium megbízott igazgatója kötötte meg a dokumentumokat a hallgatókkal.

Snejder-Sára Ildikó megbízott igazgató szerint az esemény ünnepnap a kollégium és az egyetemisták életében is. „Én bízom abban, hogy a kollégiumban egy nagyon kényelmes és egy nagyon jó otthonra fognak lelni. Készítettünk számukra egy pici bemutatót a könnyebb eligazodás szempontjából az új környezetben.

A mai napon megismerkedhetnek az egyetemisták a nevelőtanáraikkal, a szabad aktivitásos koordinátorokkal, ők lesznek első kézből a segítőik, a tanácsosaik, hiszen a kollégium nagyon – nagyon fontos feladatának tartja azt, hogy felkarolja ezeket a diákokat, hogy segítsük őket, hogy ne csak járjanak egyetemre, hanem hogy valóban el is jussanak a sikeres diplomázásig.

Ez a kollégiumnak nagyon fontos feladata és azt szeretnénk, ha valóban egy együttműködő közösséggé tudnánk alakítani őket.”

A kollégium berendezését a Magyar Kormány támogatta. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Vajdaság Autonóm Tartomány is nagyobb összeggel hozzájárult, megközelítőleg 5 millió euróval, viszont a magyar állam finanszírozásába kerül át mostantól az Európa Kollégium és ők fogják a fenntartást fizetni és állni.”

Eddig 67 egyetemista nyert felvételt az újvidéki Európa Kollégiumba. Szeptember 23-án megjelent az intézmény második körös felhívása a felsőbb éves hallgatók számára.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt