Ugrás a tartalomra

Az idegenforgalmi törvény módosítási javaslatáról tartottak közvitát Szabadkán

Az eseményen Győri Lukrécia, a kereskedelmi, idegenforgalmi és hírközlési minisztérium államtitkára ismertette a törvénytervezetet. A közvitára több mint 20 településről érkeztek vállalkozók, turisztikai szervezetek és önkormányzati képviselők.

2014-ben 12 százalékkal több turista látogatott Szerbiába, mint egy évvel korábban. Az idegenforgalomból befolyt bevétel országos szinten elérte az egymilliárd dollárt. A vajdasági vállalkozók szerint például a faluturizmusban még mindig nagy lehetőségek rejlenek.

Kátai Géza, vállalkozó: „Olyan érzésem van, hogy nagy hangsúly van fektetve a falusi turizmus fejlesztésére, és ezért ajánlanám, hogy mindenki próbálkozzon vele élni, mert jelen pillanatban nagy jövőt lehet benne látni.”

A közvitára több mint 20 településről érkeztek vállalkozók, turisztikai szervezetek és önkormányzati képviselők.

Pál Károly, ügyvezető alelnök, VMSZ: „Nagyon fontos, hogy megszervezzük azt, amikor valaki úgy dönt, hogy egyénileg, közösségileg turizmussal szeretne foglalkozni, hogy úgy induljon neki, hogy akkor az a vállalkozás a törvénnyel összhangban jöjjön létre és olyan létesítményei legyenek, amelyek kielégítik a törvény által előírt feltételeket, és hogy minél jobb lehetőséggel startoljon arra, hogy a vállalkozása sikeres legyen.”

Az idegenforgalmi törvény módosítása a decentralizációt és a szabálysértési büntetések csökkenését foglalná magába.

Győri Lukrécia, államtitkár, kereskedelmi, idegenforgalmi és hírközlési minisztérium: „Van egy új szabálysértési törvénymódosítás, mely szerint szabálysértési meghagyást lehet kiróni kisebb szabálysértésekre, ami azt jelenti, hogy ha fix összegben határozzuk meg a bírságot és ha azt az illető 8 napon belül megtéríti, akkor annak csak az 50 százalékát kell kifizetnie.”

A közvitán is felvetett törvénymódosítási javaslatot az idegenforgalmi, kereskedelmi és telekommunikációs minisztérium honlapján lehet megtalálni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt