Ugrás a tartalomra

Az Európai Néppárt kongresszusa Madridban

Madridban tartja soron következő kongresszusát az Európai Néppárt ma és holnap, ahol új elnököt és 10 alelnököt választanak.

A tanácskozáson részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is. Az Európai Néppárt elnöki posztjára a jelenlegi elnök a francia Joseph Daul az egyetlen jelölt. A 10 alelnöki posztra 12 jelölés érkezett, köztük van Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője. A kongresszusra 32 országból érkeztek résztvevők, összesen 14 állam- és kormányfő, 11 uniós biztos és 750 küldött vesz részt rajta.

A Vajdasági Magyar Szövetség idén lett az Európai Néppárt társult tagja. Ez a legmagasabb rangú tagság, amelyet egy Európai Unión kívüli országban működő párt elérhet. A VMSZ jelenleg az egyetlen szerbiai politikai szervezet az Európai Néppártban.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: “Ez az első kongresszus, amin ilyen mivoltunkban vagyunk jelen. Itt már szavazhatunk is. Ez a Néppárt tisztújító közgyűlése, amin elnökét, alelnökeit, főtitkárát választják meg. Illetve az aktuális európai politikai döntésekkel kapcsolatban kerül megvitatásra sok kérdés és sok állásfoglalás kerül kialakításra. Fontos ez a politizálási mező a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági magyar közösség számára, mert azt gondolom jelentős döntések itt születnek meg, jelentős döntésének az otthoni megvalósítását itt lehet elősegíteni, illetve itt lehet hozzá partereket keresni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP