Ugrás a tartalomra

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

A nagykövet az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, nagy öröm számára, hogy ellátogathatott ebbe, a véleménye szerint gyönyörű városba, és többet megtudhatott a vajdasági magyar nemzeti közösségről, amelyet eddig is nagyra becsült.

A zárt ajtók mögötti megbeszélésen a VMSZ törekvéseit, céljainak megvalósítását és a vajdasági magyarság integritásának megőrzését is érintették. Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta továbbá, hogy nagyon fontos a párt politikai önállóságának megőrzése, azonban a szövetségek kialakítása is kiemelt céljuk.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Minden országgal, főleg ezekkel a nagyhatalmakkal, folyamatos kapcsolatban, kommunikációban kell lenni, annak érdekében, hogy ők értsék, hogy mi az, amit mi, a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben tettünk, teszünk és fogunk tenni. Akár a magyar közösség érdekeiben, akár a szerbiai politikai színtér stabilitása érdekében, akár ennek a városnak és az épített örökség megőrzésének érdekében, akár az idegenforgalmi lehetőségek kiaknázása érdekében, például konkrétan Palicson. Ezek azok a témák, amelyekről lehet beszélgetni. Az együttműködés pedig olyan formában képzelhető el, hogy segít a nagykövet abban, hogy esetleg befektetők érkezzenek ide, ez tartozik az ő hatáskörébe.”

Dr. Pásztor Bálint elmondta továbbá, hogy a megbeszélésen szóba került a Szerb Haladó Párttal fennálló együttműködés is. Hangsúlyozta, hogy a VMSZ a jövőben is a kormánykoalíció részeként képzeli el magát.

Christopher Hill nyilatkozatában kiemelte, nagy öröm számára, hogy másfél év után ismét találkozhatott dr. Pásztor Bálinttal és fontos témákat vitathattak meg a párt és a magyarság helyzetével kapcsolatban.

Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete: „Rendkívül értékes volt ez a találkozás. Jó volt látni a kilátásokat, hogy mit próbál ez a párt elérni a magyar közösséggel. A magyar nemzeti közösség létfontosságú szerepet tölt be ebben a városban, ebben a régióban. És jó látni, hogy előrehalad, és továbbra is kiemelt szerepet tölt be, nemcsak ebben a régióban, hanem a Szerb Köztársaságban is.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks