Ugrás a tartalomra

Átalakítják a szerbiai politikai rendszert – vajdasági magyar prioritások

Az alkotmány és számos törvény módosításával a parlamenti pártok megkezdik a szerbiai politikai rendszer átalakítását, ami elsősorban a parlamenthez, a köztársasági elnökhöz, a kormányhoz és a pártokhoz kapcsolódó szabályozások megváltoztatását jelenti.

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője az MTI tudósítójának nyilatkozva kedden Belgrádban elmondta, hogy a politikai rendszer átalakítását az alkotmány felülvizsgálatával kell kezdeni, mert a 2006-os alkotmány tele van jogi, nyelvi és egyéb hibákkal.

A politikai rendszer átalakításán dolgozó parlamenti munkacsoport május végén kezdte meg a munkát, és várhatóan őszre összeáll, hogy pontosan mely törvényeket kell módosítani – közölte Pásztor Bálint. Kiemelte, vannak olyan elemek, amelyek a VMSZ számára kiemelten fontosak.

Ezek közé tartozik a nemzeti tanácsokról szóló törvény, a nyelvhasználati törvény, a Vajdaság tartományhoz kapcsolódó törvények, valamint a települések nemzetiségi összetételét szem előtt tartó, részarányos foglalkoztatást elősegítő törvények.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt