Ugrás a tartalomra

5400 támogató aláírást gyűjtött össze a VMSZ

5400 támogató aláírást sikerült összegyűjteni a Vajdasági Magyar Szövetség tagjainak az általuk megfogalmazott, a VMSZ Elnökségéhez címzett levélhez. A Vajdasági Magyar Szövetség központi irodája szerda délig összesítette a terepi aláírásgyűjtés eredményeit. Ezt követően pedig előbb az Intéző Bizottság, majd döntéshozatalra az Elnökség elé kerülnek az aláírások.
A Vajdasági Magyar Szövetség néhány tagja múlt csütörtökön juttatott el egy levelet a VMSZ Intéző Bizottságához, amelyben azt kérték, hogy az általuk megfogalmazott levél tárgyát aláírásgyűjtésre bocsáthassák.
Bús Ottó, elnök, Intéző Bizottság, VMSZ: “Az Intéző Bizottság jóváhagyta az indítványt és idézőjelben ma délig adott időt az aláírás gyűjtési akció lebonyolítására. Információim szerint ma délig Vajdaság egész területén mintegy 5400 aláírás gyűlt össze.”
A három nap alatt összegyűlt aláírásokat az összesítés után az Elnökség elé juttatják. “Következő lépésként az Intéző Bizottság napirendi pontként az elnökségi ülésen az Elnökség elé fogja terjeszteni ezt az indítványt. Természetesen mellékelni fogjuk az 5400 támogatói aláírást is. Ami itt még fontos, hogy ez a levél tartalmaz egy négy pontos záradékot is és valójában ez a levélnek a lényege.”

A múlt csütörtökön megfogalmazott levélben a VMSZ egyes tagjai azt kérik, hogy a párt azon tagjai, akik csatlakoztak a Magyar Mozgalomhoz, azok lépjenek ki a VMSZ-ből. Továbbá, hogy az elnökség határolódjon el azoktól a rágalmaktól, amelyek a VMSZ politikáját kisajátítani szándékozók szájából elhangzanak az MNT és a VMSZ vonatkozásában. Emellett, ha a VMSZ Elnöksége ismeri azokat az okokat, amelyek a mozgalom alapítókat mozgatják, azokat tárják a levél írói elé. Az utolsó pontban pedig arra szólítanak fel, hogy a VMSZ vigye végbe és valósítsa meg a párt 2015. április 25-én a magyarcsernyei Közgyűlésen elhangzott és egyhangúan támogatott négy évre szóló elnöki programtervét.

A Pannon RTV is beszámolt arról, hogy új magyar közéleti szerveződés van alakulóban Vajdaságban. Ezt a hírt megerősítette a Vajdaság Ma hírportálnak Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács volt elnöke. Akkor azt nyilatkozta, hogy nem terveznek pártot alapítani. Korhecz elmondta, amint a Magyar Mozgalomként emlegetett szerveződésről végeleges döntés születik, azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír