Ugrás a tartalomra

52 millió dinárral támogatja az oktatási intézményeket a tartományi titkárság

Általános és középiskolákat, valamint diákotthonokat támogatott a Tartományi Oktatási Titkárság. A jóváhagyott pénzt többnyire a hiányzó felszerelés beszerzésére fordítják.    

A tartományi pályázaton a vajdasági iskolák és diákotthonok zöme rész vett. Összesen 437 oktatási intézmény részesült támogatásban. Gyivánovity Róbert, igazgató, Középiskolások Diákotthona, Szabadka: „Konyhai felszerelésre fogjuk most költeni ezt a nekünk előrelátott összeget.”

Gilice Hilda, igazgató, Műszaki Középiskola, Ada: „Pályáztunk, főként iskolabútorzatra, erre meg is kaptunk egy összeget, valamint ezenkívül nagyon fontos az információs-kommunikációs technológia az iskolánkban, tehát monitorokra pályáztunk, kézi kamerára, valamint kerti padokra.”

 

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár a magyar érdekeltségű iskolák vezetőivel külön is találkozott. A megbeszélésen a szükségletekről, problémákról volt szó. Egyik fő gondként az egyes tagozatok esetleges megszűnése merült fel. „Már megtettük a megfelelő lépéseket, gondolok itt a titkárságra, az érintett iskolákra, a Magyar Nemzeti Tanácsra, hogy hasonlóan, mint az elmúlt években, ezek a tagozatok mégis megnyíljanak.”

A Tartományi Oktatási Titkárság pályázatán mintegy 52 millió dinárt osztottak ki. A támogatás legnagyobb részéhez a következő tanév kezdetén jutnak hozzá az intézmények.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír