Ugrás a tartalomra

Zenta: Az önkéntes tűzoltókat fogadták a Városházán

A Zentai Önkéntes Tűzoltótestület operatív egységének tagjait fogadta ma délelőtt a Városháza Andruskó termében Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere és Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja, akik köszönőleveleket adtak át az önkéntes tűzoltóknak.

– Mivel a hivatásos tűzoltóság az elmúlt évek során sajnos igen nehéz helyzetbe került, ezért néhány évvel ezelőtt úgy döntöttünk, az önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatni fogja a Zentai Önkéntes Tűzoltótestületet, annak érdekében, hogy az szükség esetén segíteni tudjon a hivatásos tűzoltóknak, és ezt a törekvésünket természetesen a jövőben is folytatni szeretnénk – hangsúlyozta Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, aki kitért arra is, hogy a zentai önkéntes tűzoltók az elmúlt évek során nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is öregbítették a város hírnevét, hiszen igen előkelő helyezéseket értek el a különféle versenyeken.

A község polgármestere ezt követően köszönetet mondott a testület tagjainak azért az áldozatkész tevékenységért, amellyel a község lakosságának biztonságát igyekeznek fenntartani, majd munkájuk elismeréseként Lőrinc Csongorral közösen köszönőleveleket adott át nekik.

Molnár Gábor Gyula, a Zentai Önkéntes Tűzoltótestület elnöke örömének adott hangot annak kapcsán, hogy az önkormányzat értékeli azt a tevékenységet, amelyet a község lakossága érdekében kifejtenek, majd megköszönte az önkormányzat illetékeseinek azt a támogatást, amely lehetővé teszi számukra, hogy jobb körülmények között végezhessék a munkájukat.

– A zentaiak nagy része valószínűleg nem is tudja, hogy a községet mindössze egyetlen hivatásos tűzoltó őrzi, aki mellett az önkormányzat támogatásának köszönhetően minden nap szolgálatban van egy-egy önkéntes tűzoltó is. Amikor tűzeset történik, az önkéntesek szinte valamennyien összegyűlnek, hiszen egyetlen személy nem tud túl sokat tenni a tűz megfékezése érdekében.

Az önkéntesek közül mindenki átesett a szükséges kiképzésen, és emellett a terepen is sok tapasztalatot szerzett, így valamennyien megbízhatóan és szakszerűen végzik a munkájukat – emelte ki Molnár Gábor Gyula, hozzátéve, azáltal, hogy az önkéntesek is bekapcsolódnak a hivatásosok munkájába, jóval rövidebb idő alatt tudnak kivonulni, illetve sokkal nagyobb erővel tudják felvenni a harcot a tűz terjedésével szemben.

A testület elnöke kifejtette, évente átlagosan 50-80 alkalommal riasztják őket, és az elmúlt évek során az egy évre jutó kivonulások tekintetében a legkisebb szám a 38 volt, a legnagyobb pedig meghaladta a 110-et is.

A sajtótájékoztató zárásaként Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tagja a község lakossága nevében még egyszer megköszönte az önkéntes tűzoltónak a munkájukat.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. A.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks