Ugrás a tartalomra

Za dve godine u Bajmok uloženo preko 180 miliona dinara

U Bajmok je u poslednje dve godine uloženo više od 180 miliona dinara iz raznih izvora, što je najveća svota u poslednjih deset godina, izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

 

Nakon obilaska tri projekta koje je finansirala ili sufinansirala lokalna samouprava, Maglai je naveo da je prošle godine uloženo 90 miliona dinara u izgradnju puta do prelaza Bačalmaš, a da je ove godine 75 miliona dinara "udruženo" sa preduzećem "Ravnica" u asfaltiranje starog Madaraškog puta.

Osim toga, kako je rekao, više od šest miliona dinara uloženo je u radove u sportskoj hali, a 16 miliona u zacevljenje dela kanala Guščarnik i uređenje jezera Kudeljara, dok je deo sredstava uložen i u atarske puteve.

"Kada sve saberete, u poslednje dve godine u Bajmok je uloženo preko 180 miliona dinara. Mislim da tolike pare nikada nisu stigle u ranijem periodu u Mesnu zajednicu Bajmok", rekao je Maglai.

Najavljujući pomoć i ostalim prigradskim zajednicama u ovoj meri, gradonačelnik je kao prioritet u Bajmoku postavio izgradnju prečistača, za koji je projekat izrađen.

Predsednik Skupštine Mesne zajednice Žolt Šimon ocenio je da su poslednje dve godine bile najuspešnije u njihovom radu.

"Dugo godina nismo imali toliki priliv sredstava sa strane koliko smo imali prošle i ove godine", rekao je Šimon.

On se nada da će ta saradnja biti nastavljena i u budućnosti na projektima unapređenja infrastrukture koji su već pripremljeni.

Szerző (Forrás)
Izvor: Agencija "Tanjug", Subotica.com
Többi hír