Ugrás a tartalomra

Vićanoviću uručena nagrada Sterijinog pozorja

NOVI SAD - Pobedniku konkursa Sterijinog pozorja za savremeni domaći dramski tekst Ljubiši Vićanoviću večeras je svečano uručena nagrada u okviru obeležavanja Dana Sterijinog pozorja.

Uručujući laureatu to prestižno priznanje, direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović istakao je da je Sterijino pozorje, koje sledeće godine obeležava šest decenija od osnivanja, jedna od najvažnijih institucija srpske kulture, a istoimeni pozorišni festival najverodostojniji i najznačajniji "pozorišni znak" u regionu.

Vićanović, čija je drama "Nečiste sile" proglašena najboljom među oko 130 radova pristiglih na taj konkurs, izjavio je novinarima da je malo čudnovato to šte se dramskom knjževnošću kod nas danas bavi samo pozorište.

Trebalo bi da se toj književnosti posvete i izdavačke kuće, dodao je on i naglasio da je jedini pravi domaći konkurs te vrste konkurs Sterijinog pozorja, koji je "relevantan i omogućuje da na scenu izađe vaš tekst".

Namere i osnivača Sterijinog pozorja su bile da se podstiče domaća dramska književnost, naglasio je Vićanović.

O nagradi Sterijinog pozorja za najbolji savremeni domaći dramski tekst odlučivao je žiri u kojem su Ana Tasić (predsednica), Miloš Latinović i Nikita Milivojević.

Szerző (Forrás)
http://rtv.rs
Többi hír