Ugrás a tartalomra

Útfelújításba kezdtek Tiszaszentmiklóson

A tiszaszentmiklósi útfelújítási munkálatokat a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatja. Néhány utcát már felújítottak a településen. Most 2 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak le.

Sokat panaszkodnak a tiszaszentmiklósi lakosok az utak állapotára. A sok nehéz jármű miatt a helyzet évről évre romlott. Faggyas István: „Rosszak voltak, őrület. Nem lehetett autóval az utcákba beközelíteni, akkor aztán rakták ezt a köves utat, a macskaköves utat. De annyi teherkocsi jár abban a kis, keskeny utcákban, hogy teljesen tönkretették.”

Tiszaszentmiklóson négy utcát fognak felújítani. A munkálatokra a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 17 millió dinárt különített el. Orajka Pintér: „Nagyon örülünk, mert nagyon rossz volt az út. Mikor esett az eső, hó, nem bírtunk átmenni, folyt a víz mindenfelé.”

Balázs Ferenc, Csóka polgármestere elmondta, pályázaton nyerték a felújításhoz szükséges összeget. „A pénzforrásokat az anno még Nagyberuházási Alaptól, most már Igazgatóságtól kaptuk ezekre az utcákra. Teljes egészében és külön ki kell, hogy emeljem azt a dolgot, hogy ezeken az észak-bánsági területeken, ahol egy fejletlen községről van szó, ott ezek a beruházásoknak az értéke kifejezetten nagy.”

Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság vezetője elmondta, nem csak Tiszaszentmiklóson végeznek felújításokat. A munkálatok befejeztével más településen is dolognak látnak. Az igazgató szerint az utak felújításának köszönhetően fejlődnek a falvak. Az illetékesek remélik, hogy a fiatalok itt maradnak a fejlődő településeken és nem költöznek külföldre.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír