Ugrás a tartalomra

Útátadás Pacséron – a helyi közösség újabb sikeres projektuma

Átadták a pacséri tófürdőt a regionális úttal összekötő új utat. A több mint 1 kilométeres útszakasz kiépítését 24 millió dinárral a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatta.

A sós-melegvizes tófürdő megnyitása után megnőtt a falu területén a forgalom, ami a biztonságos közlekedést veszélyeztette, a turistáknak pedig gondot okozott a kanyargós kis utcákban eligazodni. Az új útnak köszönhetően Bajmok, Szabadka felől egyenes útvonalon juthatnak el a fürdőig. Ónódi Éva, pacséri lakos: „Így elkerülik a traktorforgalmat, nagyon nagy forgalom volt is, és így könnyebben megközelíthető a fürdő rész.”

A településen folytatni szeretnék az utak kiépítését. Szombathy Zoltán, tanácselnök, Pacsér Helyi Közösség: „Gyakorlatilag elkezdtük egy jópár évvel ezelőtt a földutak kiaszfaltozását vagy betonozását, attól függően, hogy merről milyen. Már egy 5-6 km úttal rendelkezünk kint a határban és természetesen ezt a mezőgazdasági fejlesztési alapból ezt szeretnénk folytatni, ezeket a beruházásokat.”

A turizmus, a kereskedelem fejlesztése, új munkahelyek teremtése és a fiatalok falun maradása a célja a tartományi igazgatóság támogatásainak. Nebojsa Melenković , igazgató, Nagyberuházási Igazgatóság: „Csupán a tartományi költségvetés eszközeiből dolgozunk és sok mindent sikerült megvalósítanunk, de képzeljék el, mennyi mindent tehetnénk Vajdaságért, ha rendelkeznénk azokkal az eszközökkel, melyeket az alkotmány garantál.”

A tartományi képviselőház elnöke szerint példaértékű, ahogyan Pacsér fejlődik. Pásztor István, elnök, tartományi képviselőház: „Pacsér az elmúlt 7-8 évben nagyon jelentős eszközöket hívott le a nagyberuházási igazgatóságból, mintegy 100 millió dinár értékben, ilyen vonatkozásban úgy gondolom, hogy a kis közösségek közül élen járó.”

Az útátadó után a vendégek megtekintették a gyógyfürdőt is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP