Ugrás a tartalomra

Újabb műszerrel gazdagodott a Zentai Közkórház

A Caritas jóvoltából újabb műszerrel gazdagodott a Zentai Közkórház. A szervezet és az intézmény illetékesei ma délelőtt írták alá az életfunkciók monitorozására szolgáló berendezésnek a kórháznak történő adományozásáról szóló szerződést.

Dr. Vasas Mihály, a Zentai Közkórház igazgatója annak fontosságát emelte ki, hogy az általa vezetett intézmény újabb műszerrel gazdagodhatott, amely elmondása szerint nagymértékben hozzájárul majd a betegellátás színvonalának növeléséhez.

– A műszer az életfunkciók monitorozására szolgál, és a dialízis részlegre került, ahol eddig nem volt ilyen gép, hanem szükség esetén más részlegekről szállítottuk át oda. Egy ilyen komoly részlegen azonban, mint amilyen a dialízis részleg, ahol mindennek nagyon precízen kell működnie, elengedhetetlenül szükséges egy ilyen műszer, ezért is örülünk annyira annak, hogy sikerült hozzájutnunk.

A történet másfél évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy más jellegű donáció kapcsán a Caritas képviselői megkérdezték, hogy miben tudnának segíteni a dialízis osztály fejlesztése érdekében. Ezt követően indult el a folyamat, amelynek zárásaként néhány nappal ezelőtt érkezett a hír Ricz Gábortól, hogy megvan a pénz a monitorra – magyarázta dr. Vasas Mihály, aki elmondta, viszonylag jelentős összegről, 450 ezer dinárról van szó.

Ricz Gábor, a Caritas szabadkai koordinátora örömének adott hangot annak kapcsán, hogy ismét segíthettek a Zentai Közkórháznak a felszerelése bővítésében, és reményének adott hangot, hogy a jövőben is lesz majd lehetőségük erre.

– Egy nemzetközi konferencián voltunk, amikor eljutott hozzánk az információ, hogy lehetőség van pályázatokat benyújtani a dialízis osztályok számára. Megkerestünk az igazgató urat, megkérdeztük, hogy mire lenne a leginkább szükségük, és mivel konkrét elképzelései voltak, annak ellenére, hogy nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre, időben át tudtuk adni a pályázatot.

Ezt követően hosszas csend következett, már szinte le is mondtunk arról, hogy siker koronázhatja a törekvéseinket, éppen ezért nagyon örültünk akkor, amikor megérkezett a hír, hogy jóváhagyták a műszer megvásárlásához szükséges összeget – emelte ki Ricz Gábor.

A műszer elsődlegesen a súlyos betegségekben szenvedő személyek monitorozására szolgál, és ezáltal lehetőséget teremt a szakemberek számára a betegek életfunkcióinak megfigyelésére és követésére. Az intézménynek korábban is voltak ilyen műszerei, azok közül azonban néhány már igen elavult, éppen ezért a kórház igen nagy hasznát veszi majd az új eszköznek.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. A.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks