Ugrás a tartalomra

Új munkahelyek létesülnek Zentán

Csaknem százhúsz új munkahely létesülhet a következő hónapok során Zentán, ahol a Tisza Cipő csoporthoz tartozó vállalat a tervek szerint rövidesen megkezdi az autóipari alkatrészek gyártását, jelentették be a zentai önkormányzat mai sajtótájékoztatóján.

A Zentán bejegyzett Tisza Automatic Kft. a munka megkezdését követően, a kezdeti szakaszban 100-120 embert szeretne alkalmazni, a vállalat illetékesei azonban a későbbiek során a további bővítést sem tartják elképzelhetetlennek, hangsúlyozta Gladinetz András, a Tisza Cipő Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki elmondta, a zentai vállalatban az autógyártásban használt kábelkötegek összeszerelésével foglalkoznak majd.

A vállalat illetékesei már több mint hatszáz potenciális munkavállalót interjúvoltak meg, akik közül rövidesen kiválasztják majd azt a hatvan személyt, akiket Magyarországon fognak kiképezni az előírt munkafeladatok ellátására, emelte ki Cserni Gabriella, a vállalat HR-menedzsere, hozzátéve, ezt követően újabb hatvan személyt választanak majd ki, akiknek a kiképzését már Zentán tervezik megvalósítani.

A zentai önkormányzat illetékesei jelentős eredményként könyvelik el, hogy a csaknem egy évvel ezelőtt megkezdett tárgyalássorozat sikerrel zárult, hangsúlyozta Ceglédi Rudolf, aki elmondta, a vállalat indulása nemcsak a Zenta községbeli lakosok számára kínál majd kiváló lehetőségeket, hanem a környékbeli községekhez tartozó települések lakói számára is.

A Tisza Automatic Kft. az egykori textilgyár helyén található felújított épületegyüttesben kezdi majd meg a működését, ugyanis a vállalat illetékesei fontosnak tartják, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a majdani munkavállalóik számára.

A vállalat illetékesei a dolgozók számát a jövőben 800 főre szeretnék majd növelni, a későbbiek során azonban a munkavállalók számának akár az 1200-1300 főre történő bővítését sem tartják elképzelhetetlennek.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks