Ugrás a tartalomra

Új kazánt kapott a felsőhegyi óvoda

Új, gazdaságosabb fűtési móddal üzemelő kazánt adtak át a felsőhegyi Cinege óvodában. A beruházást a Tartományi Energiaügyi Titkárság is támogatta.

A helyi önkormányzat külön figyelmet szentel annak, hogy a község területén működő tanintézményekben a drágább energiahordozókat gazdaságosabb, biomassza alapú fűtőanyagra cserélje le. Ez ugyanis már középtávon is jelentős megtakarítást jelent a költségvetés számára.

Mintegy másfél millió dinár értékű beruházást valósítottak meg a felsőhegyi óvodában. A tervek szerint a beruházás körülbelül négy és fél év alatt térül meg.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Tavaly kezdtünk hozzá ennek a programnak a megvalósításához. Mivel két oktatási intézményünk, a felsőhegyi óvoda és a tornyosi iskola és óvoda fűtése fűtőolajjal történt, ami nagyon drága volt, és ennek a hatékonysága is sok kívánnivalót hagyott maga után. A program első állomása volt Tornyos, az iskola és óvoda kazánjának a felújítása, második állomás pedig a felsőhegyi óvoda fűtésének a korszerűsítése.”

A pellettel működő kazán beszerzéséhez szükséges másfél millió dinárból 1,1 milliót az illetékes tartományi titkárság pályázati eszközökből biztosított, a fennmaradt összeget pedig az önkormányzat adta. Az oktatási intézmények fejlesztése azonban ezzel a beruházással még nem ért véget.

Kormányos K. Gyöngyi, községi tanácstag, Zenta: „Szeretném megemlíteni a Szép utcai óvodának az épületét, ahol mindenképpen sor fog kerülni a tetőszerkezet felújítására a közeljövőben. A közbeszerzési pályázatot már kiírták, a kiírást követően most már a kivitelezőre várunk, hogy a tetőszerkezet felújítása hamarosan megkezdődjön.”

Az önkormányzat ezenkívül saját eszközeiből finanszírozta a biztonsági kamerák felszerelését a November 11. Általános Iskolában és környékén, a Zentai Gimnáziumban pedig ezekben a napokban zajlik a nyílászárók cseréje az épület homlokzati részén.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír