Ugrás a tartalomra

Topolya: 2 millió dináros fejlesztés a Komgradban

Nem nehezíti meg a mezőgazdasági termelők munkáját a határutak rossz állapota a jövőben Topolyán. Egy új, többfunkciós útegyengető gépet vásárolt a helyi önkormányzat. Az eszközt kedden délelőtt adták át rendeltetésének. A magyarországi MUMGÉP Kft. igazgatója mutatta be a saját fejlesztésű kapcsolható eszközt az új tulajdonosoknak. Kötél Tamás, ügyvezető, MUMGÉP, Magyarország: “Egy viszonylag kis karbantartásigényű és javításigényű gépről beszélünk szemben akár egy erőgéppel, vagy egy önjáró gréderrel, aminek az ára is többszöröse ennek. A kopóalkatrészek kivételével ez egy több évtizedig használható munkagép.”

Szombathy Zoltán, a közvállalat igazgatója kiemelte: hiánypótló az új, ún. gréder Topolya számára, eddig ugyanis a földutak karbantartását ideiglenesen tudták végezni, professzionális eszközök nélkül. “Az utakat tönkreteszik a nehéz gépek, ezeket aztán nincs aki karban tartsa, ezek a kátyúk rongálják is a gépeket, lassabban kell hajtani, nehezebben tudnak dolgozni és én úgy gondolom, hogy a mezőgazdasági termelőknek komoly segítséget tudunk nyújtani ezzel a géppel.”

A mintegy 2 millió dináros fejlesztést Topolya Önkormányzata finanszírozta az állami földek bérbeadásából származó bevételekből. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: “Megszüntetjük a kátyúkat, a károkat, esetleges lefordulásokat, szalmaszállítás közben az is lehet, akár haláleset is, ez a gép abban indokolt, hogy ezeket a dolgokat elkerüljük.” A többfunkciós eszközzel nem csak a dűlőutak karbantartása, de az útpadkák nyesése és hóeltakarítás is végezhető.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt