Ugrás a tartalomra

Tíz napig Szaján lesz az amatőr színjátszás központja

Az idén Szajánban lesz a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója, melyre 17 csoport jelentkezett, 14 településről. A rendezvényt március 21 és 30-a között tartják meg, immáron tizenkilencedik alkalommal. A szajáni művelődési otthon 202 férőhelyes színházterme 10 napig a színjátszók otthona lesz.

Benyócki Sára, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület: „Nagyon örülünk neki, hogy megbíztak az idén bennünket ezzel a feladattal. Megbíztak bennünk, hogy jó házigazdák tudunk lenni és nem szeretnénk csalódást okozni senkinek. Nagyon nagy lázban készülődünk.”

A rendezvényt a kilencvenes évek elejétől tartják meg, mára már hagyományossá vált. A szervezésben sokan segédkeznek.

Dudás Károly, elnök, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „Ez a rendezvény egy összefogás eredménye és nem tudom felsorolni mindazokat, akik részt vesznek ebben az összefogásba. Nagyon sokan a helybeliektől kezdve a művelődési intézeteken keresztül a művelődési szövetség is.”

A zsűri 10 díjat oszt ki, valamint számos különdíj is gazdára talál majd. A zsűri tagjai idén Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának dramaturgja, Béres Márta, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színésze és Soltészky Tibor dramaturg.

Raffai Ágnes, szervező: „Ami nagyon nagyon fontos a csoportoknak, hogy a zsűri díja mellett a legkedvesebb a közönségdíj, a színjátszók számára, hiszen miért csinálják ezt, miért foglalkozik valaki színházzal, miért készít előadásokat? Azért, hogy ő is jól érezze magát az előadás elkészítése közben, az előadás játszása közben és hogy a közönséget megörvendeztessék.”

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója március 21-én ünnepi programmal kezdődik és március 30-án díjkiosztó gálaműsorral fejeződik be. A 10 nap alatt 17 produkciót tekinthet meg a közönség.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt