Ugrás a tartalomra

Tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért – a program díjkiosztója

Negyvenkét iskolát és óvodát díjaztak. A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért elnevezésű programban való sikeres részvételért. A környezetvédelem fontosságának a tudatosítása volt a cél a fiatalok körében.

Plakátokat készítettek, fákat telepítettek, hulladékot gyűjtöttek, több csapat pedig az ökohimnusz elkészítésén dolgozott. Az iskolák és óvodák különböző projektekkel vettek részt a programban.

Gombár Róbert, tanár, Sonja Marinković Á. I., Szentmihály: „Minden gyerek nagy szeretettel fogadta, igazából a legtöbb munkát az ökohimnuszra fektettünk, amivel most igazából nem sikerült eljutni a csúcsra, viszont továbbjutottunk a nyolc legjobb iskola közé.”

Szorcsik Lívia, óvónő, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Az óvodánk szépítése és zöldítése volt a fő cél, és ennek érdekében intézményszinten minden épület két megadott napon ősszel és tavasszal nagy udvarrendezési és udvartakarítási akciót rendezett, gyerekek szülők együtt dolgoztak az óvoda szépítése érdekében.”

A programot hatodik éve szervezi a Tartományi Oktatási, valamint a Környezetvédelmi Titkárság. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A hat év alatt 362 iskola és iskoláskor előtti intézmény, óvoda kapcsolódott ebbe be és igen sikeresek voltak, sikeres jelentéseket küldenek el arról, hogy amire pályáztak, amit kitűztek célul a saját környezetükben, a saját intézményükben, azt meg is valósították.”

A legsikeresebb tanulókat, osztályokat kirándulással ajándékozták meg, a tanáraik, a felkészítőik pedig szakmai szemináriumokon vehetnek részt. Az idei iskolaévben is folyatódik a program, az új pályázat október végén jelenik meg.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP