Ugrás a tartalomra

Településeket, polgárokat köt majd össze

Átadták a Zentagunarast Gunarassal összekötő út újabb szakaszát

 

Elkészült, tegnap hivatalosan is átadták rendeltetésének a Zentagunarast Gunarassal összekötő út újabb szakaszát, amely Zentagunaras irányából immár több mint másfél kilométer hosszúságú. 2014-ben a Gunaras felé vezető útszakasz 450 méteres terjedelemben épült ki. Az utolsó szállásokig még 150 méter aszfaltozandó szakasz vár kivitelezésre, amely beruházás 2015-re tervezett.

A fenti információkat Fekecs József, a topolyai kkt VMSZ-es képviselőcsoportjának elnöke, a január 11-ei zentagunarasi helyi közösségi választások VMSZ-es listavezető-jelöltje osztotta meg a nyilvánossággal. Az átadóünnepséget megtisztelte jelenlétével Fremond Árpád, a VMSZ topolyai Községi Szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő, Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, aKislinder Gábor, Topolya polgármestere által vezetett önkormányzati küldöttség, továbbá a bajsai, a bácskossuthfalvi és a gunarasi helyi közösség tanácsának elöljárói.

– A befektetés összértéke több mint húszmillió dinár. Az út mellett több kisebb-nagyobb farm is működik, egy terményátvevő hely is épült, mely nagy jelentőséggel bír a gazdaságok -részére – fejtette ki a kiépült útszakasz megtekintése közben Fekecs, majd kiemelte:

– Az elmúlt öt évben nagyon jelentős haladást értünk el: aszfaltozásra kerültek az ún. Újnegyed utcái, csak egy 250 méteres utca maradt még, mely betonozásra vár. A Lenin utcát a főúttal összekötő szakasz 2013-ban készült el. 2014-ben aláírásra került egy szerződés Völgypart 350 méteres útszakaszának betonozására. 2015 elején, amint az időjárási körülmények engedik, az kivitelezésre is kerül. Ha ez bekövetkezik, immár a 2013-ban kibetonozott 550 méteres itteni szakasszal együtt 1 kilométeres út létesül, melynek köszönhetően 3 farmnak tudunk működési feltételeket biztosítani. Az említett befektetések az állami földek bérbeadásából származó bevételekből készültek el, minden befektetett dinár a mezőgazdasági termelést segítette. Reményeink szerint a bérbeadásból származó bevételek a jövőben is ilyen jól fel lesznek használva – mondta Fekecs József.

Topolya polgármestere arról is említést tett: a Zentagunarast Gunarassal összekötő út Zentagunaras felőli 1650 méteres szakasza mellett, Gunaras felől 3000 méter már kiépült, a kb. 11 km-es hosszúságú út fele kész. Reményei szerint a következő, a mezőgazdasági illetményből származó pénzügyi terv nagy részét az említett két út esetében tudják majd hasznosítani. ,,Itt nem kerülő- vagy bekötőútról van szó, két falut összekötő útról, annak polgárai reményeit beteljesítve, javára”, mondta Kislinder.

Fremond Árpád kifejtette: Topolya község az elsők közé tartozik, amely mezőgazdasági alapot hozott létre, ahol a mezőgazdaság, a termelők támogatása kiemelt jelentőségű. Az állami földek bérbeadásából származó eszközök jelentőségéről szólva elmondta: ezen keret egy részét mezőgazdasági utak karbantartására, aszfaltozására kell fordítani. A szóban forgó út esetében kiemelte: elkészülte a termelőket segíti megművelendő földterületeik könnyebb megközelítéséhez, az út melletti tanyákon élők életkörülményeinek javítását is szolgálja, valamint két települést köt majd össze, mely tényező stratégiai szempontból rendkívül fontos.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt