Ugrás a tartalomra

Tasovac: Više novca za kulturu

Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo inicijativu da se deo novca od prihoda od igara na sreću odvoji i za kulturu, rekao resorni ministar Ivan Tasovac.

Tasovac je na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje rekao da Ministarstvo kulture ne može formalno da predlaže izmenu Zakona o igrama na sreću, pa je zatražilo da to pokrene Ministarstvo finansija, prenosi Fonet.

"Drago mi je da vidim saglasnost da se kultura pojavi kao oblast koja će dobijati sredstva od igara na sreću", rekao je Tasovac.

Ministar je naveo da njegovo ministarstvo priprema izmene Zakona o kulturi i još jedan broj zakona iz te oblasti, a kao nekoga ko će o tome detaljnije govoriti predstavio je sekretara ministarstva Igora Jovičića.

Tasovac je napomenuo i da će svi zakoni koje ministarstvo priprema prolaziti kroz javne rasprave kao što je to bio slučaj i do sada.

Jovičić je rekao da se pripremaju izmene Zakona o kulturi radi prilagođavanja tog zakona potrebama razvoja kulture u Srbiji.

Iznoseći zakonodavni plan rada ministarstva, Jovičić je napomenuo da se pripremaju i izmene Zakona o bibliotečkim i informacionim delatnostima, i izmene Zakona o bibliotečkoj građi.

Jovičić je rekao da je u toku izrada i Zakona o kulturnim dobrima, kao i izmene Zakona o arhivskoj građi.

Napomenuo je da Ministarstvo kulture planira da do kraja godine sve te zakone dostavi Skupštini Srbije na razmatranje.

Szerző (Forrás)
RTS
Többi hír