Ugrás a tartalomra

Támogatás a topolyai Vénusz rekreációs központ rendbetételére

Topolya Önkormányzata 20 millió dináros állami támogatást kapott a város szűk központjának rendezésére, ezen belül is a valamikori Vénusz rekreációs központ rendbetételére. A Vénusz 10 éve nem működik, a topolyaiak legnagyobb bánatára. A tervek szerint hamarosan fedett medence épül a helyén.

A Topolya központjában elhelyezkedő Vénusz rekreációs központ mintegy egy évtizede nem működik. A probléma hamarosan megoldódni látszik.

A topolyaiak évek óta nosztalgiával gondolnak vissza azokra az időkre, amikor volt medence a városban. Palusek Mihály, Topolya: „Jó lenne ezt, ami itt van eltakarítani, ne legyen egy szégyenfoltja a városnak, illetve fiataloknak is, idősebbeknek is kikapcsolódási, szórakozási, rekreációs lehetőség is lenne ez.”

A köztársasági kormánytól kapott 20 millió dináros támogatást a város szűk központjának rendezésére használják. Kislinder Gábor, községi elnök: „Ezt a 20 milliót pedig úgy lehetne elhasználni – és reményeim szerint úgy is lesz – terveztetés és felújítása a Vénusznak olyan szempontból, hogy kapunk egy olyan létesítményt, ami esetleg zárt medence.”

A topolyai községi költségvetés már a tavalyi évben is előlátott 20 millió dinárt a valamikori szabadidőközpont lebontására, de a közbeszerzésnél pályázó kivitelezők miatt a bontás többször is meghiúsult. Az idei költségvetésben is előlátták ezt az összeget, amihez társul az állami támogatás. Márciusban az önkormányzat újra kiírja a pályázatot.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt