Ugrás a tartalomra

Szépül a magyarkanizsai ovi

Szépül a magyarkanizsai ovi

A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának csiszolása és festése. Az önkormányzat jóvoltából egy szekrénysort is vásároltak.

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületébe jár a legtöbb óvodás Magyarkanizsán. Itt közel 140 gyermekkel foglalkoznak napi szinten. Hat csoportszobával, sószobával, tornateremmel rendelkezik intézmény. Minden évben a vezetőség igyekszik pályázatok által felújítani vagy bővíteni az épület felszereltségét.

Veselinov Ibolya, igazgató: „Megragadtuk az alkalmat a tartományi oktatási titkárságnál, amikor kiírták a pályázatot és ebben az évben a csoportszobáknak a parketta csiszolása, lakkozása volt, amelyre 1 millió dinárt kaptunk.”

Magyarkanizsa önkormányzata kiemelt feladatnak tartja a község minden iskoláskor előtti intézményének a fejlesztését, ezért több módon is támogatja őket. A családbarát önkormányzatnak köszönhetően a központi ovi egy új szekrénysorral is gazdagodott. Fejsztámer Róbert polgármester kiemelte, nagy segítség az, hogy az intézmény igyekszik más forrásból is javítani az óvodai körülményeken.

„Ezekhez a törekvésekhez igyekszik az önkormányzat mindig valami támogatást biztosítani. Vagy olyat ahol pénzügyi segítségre van szükség, magyarán az önrészt tudjuk biztosítani az adott nyertes projektumokhoz, vagy pedig az egész éves működés fenntartás így is- úgyis az önkormányzathoz tartozik.”

Az oktatási intézmény következő lépésként a horgosi óvoda épületének külső szigetelését és festését szeretné pályázati pénzekből megvalósítani.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP