Ugrás a tartalomra

Szent István királyra emlékeztek Moholon

A moholiak ma a falu katolikus plébániájának a templomkertjében emlékeztek meg az államalapító Szent István királyról. Az ünneplők megkoszorúzták a tíz évvel ezelőtt itt felállított Szent István szobrot, majd ünnepi szentmisén vettek részt.

Tíz évvel ezelőtt avatták fel a moholi Szent György plébániatemplom udvarán felállított Szent István szobrot, a helybéliek azóta itt adóznak a magyar államalapító emléke előtt.

Világos Tibor, adai elnök, VMSZ: „Igazából úgy gondoljuk, hogy Szent István királyunknak a tanait kell folytatni, tehát a kereszténység ápolását, a törvényeknek, az őáltala megfogalmazott intelmeknek a betartását, azoknak a törekvéseknek a folytatását.”

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője ünnepi beszédében István király bölcsességét, bátorságát és határozottságát méltatta, amivel megteremtette a modern és erős Magyarországot, majd a mai jogrendet megalapozó törvénykönyvéből idézett.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ami a tisztes és háborítatlan életet illeti, ez a célunk mindannyiunknak, ehhez próbálunk hozzájárulni Moholon, Adán, Vajdaságban, Szerbiában, mi, azok, akik a választók bizalmának köszönhetően ezeknek a kérdéseknek az előmozdításán munkálkodhatunk.”

Az adai VMSZ és a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében megtartott koszorúzás és szentmise után az önkormányzat képviselői tartottak ugyanitt ünnepi megemlékezést.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán