Ugrás a tartalomra

Szemeteskukát kapnak a Csóka községbeli háztartások

1,5 millió dináros az a beruházás, amelyet a Tartományi Településrendezési, Építésügyi és Környezetvédelmi Titkárság pályázatán nyert összeggel egészíthet ki a csókai önkormányzat.

Ebből a pénzből szemetes kannákat kap Egyházaskér, Feketetó, Kanizsamonostor és Hódegyháza minden háztartása. Tavaly hasonló pályázatnak köszönhetően jutott kukákhoz Tiszaszentmiklós és Padé is. Ezután a község összes falva rendelkezni fog szemetes kannákkal. A cél az illegális szemétlerakatok felszámolása. Az év végéig a tervek szerint talán sikerül megoldani a szervezett szemétkihordást a község egész területén. 480 ezer dináros összegről írt alá ma szerződést Dobai János tartományi környezetvédelmi segédtitkár és Balázs Ferenc, Csóka polgármestere.

„Sajnos nem tudtunk eleget tenni minden község pályázatának, tehát nem kapott minden önkormányzat támogatást, viszont Csóka község az egyike azoknak a községeknek, amelyek eredményesen pályáztak, és 480 ezer dinárral járultunk hozzá a szemetes kannák biztosításához a háztartások számára” – mondta el Dobai János környezetvédelmi segédtitkár.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről