Ugrás a tartalomra

Rendezik a zentai Sportcsarnok környékét

A nagyszabású beruházás helyszínét ma tekintették meg a Vajdaság Vizei Közvállalat és az önkormányzat illetékesei.

A töltés mentén már javában dolgoznak. A munkások homokkal töltik fel az árkokat. A föld alá helyezett csövek egy csatornába vezetik majd a vizet. A Vajdaság Vizei Közvállalat beruházóként vesz részt az átépítés lebonyolításában.

Slavko Vrndzić, igazgató, Vajdaság Vizei Közvállalat: „Ez egy olyan projekt a védelmi vonalon, amelyben társfinanszírozók vagyunk az önkormányzat mellett az építkezések kapcsán. A védelmi vonal megerősítésén dolgozunk, konkrétan a Tisza mentéről van szó, egy olyan helyről, amely évek óta nem rendezett pont a közlekedés és a védelmi vonal elhelyezkedése miatt sem.” A fejlesztés célja nem csupán a víztöbblet elvezetésének megoldása volt.

Az árkok betemetésével a közlekedés is biztonságosabbá válik, hiszen a sofőröknek nem kell attól tartaniuk, hogy az útról az árokba sodródnak. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ezeket a munkálatokat múlt év novemberében terveztük meg a Vajdaság Vizei Közvállalattal. A munkálatok értéke közel 36 millió dinár. Ebből 90 százalékot a Vajdaság Vizei Közvállalat pénzel, 10 százalékot pedig az önkormányzat.”Az átépítés kivitelezője a zentai DTD Vízügyi Vállalat.

A munkálatok várhatóan augusztusban fejeződnek be. A tervek között szerepel, hogy a sportcsarnokkal szemben parkolóhelyeket is létrehoznak majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP