Ugrás a tartalomra

Rendezik a dűlőutakat Zenta Községben

Zenta Község területén az idén is több kilométernyi dűlőutat rendeztek. Az önkormányzat könnyíteni kívánja a mezőgazdasággal foglalkozók mindennapjait. Zenta község területén ma is igen sokan foglalkoznak mezőgazdasággal, akik nap mint nap igénybe veszik a dűlőutakat földterületeik megközelítése, illetve terményeik betakarítása során.

A rendezett dűlőutak azonban nemcsak a mezőgazdasággal foglalkozók életét könnyítik meg, hanem a mezőőrszolgálat munkatársainak dolgát is. Molnár Csikós Zsolt, Zentai Mezőőrszolgálat:„Jelentősen megnöveli a hatékonyságunkat, mivel áttekinthetőbbek az utak, és jobban tudunk közlekedni a járművekkel.”

Zenta község önkormányzata az idén mintegy tizenötmillió dinárt fordított a dűlőutak rendezésére, amely pénzösszeg az állami földek bérbeadásából befolyt összegből származik.

Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az állami földekből befolyó összegnek egy jelentős része megy ezeknek az utaknak a felújítására.

Úgy érzem, hogy ezzel nagymértékben segítjük a mezőgazdasággal foglalkozók munkáját, mivel sokkal könnyebb kijutniuk a termőföldjeikhez, és a termést ősszel hazavinni is, mint ahogy a tavalyi ősz is bizonyította, hogy amikor nagyon esős idő volt, könnyebben be tudták szállítani.”

Zenta község önkormányzata a jövőben is szeretné folytatni a dűlőutak rendezését előirányzó programját.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks