Ugrás a tartalomra

Potápi Árpád János: Széleskörű összefogás nélkül nem épülhettek volna ki a hit falai

A kereszt az a legmélyebb pont, amelyhez az istenség lehajol az emberhez – idézte Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár II. János Pál pápa szavait Zenta városnapján, a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes ünnepi műsora előtt. 

A zentai Lisieux-i Szent Teréz-templom húsz évvel ezelőtti alapkőletétele után hétfőn 15 órakor felszentelték az emléktemplomot. A magyar nemzetpolitikai államtitkár kiemelte, széleskörű összefogás nélkül nem épülhettek volna ki a hit falai. A templomszentelésen csaknem háromezren vettek részt, köztük a vajdasági papság nagy része, Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, illetve Áder János magyar államfő is.

Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikai államtitkár: „Két évtized sem tudta letörni azt az összefogást, amely a délvidéki, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarok lelkében született meg. Vancouvertől Hamburgig, Budapesttől Zentáig nagyon sokan álltak a kezdeményezés mellé és nyújtottak anyagi segítséget ennek az álomnak a megvalósulásához.

A magunk részéről, Magyarország kormánya, a Nemzetpolitikai Államtitkárság is nagy örömmel és tudatosan csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez és adományozáshoz.”  

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír