Ugrás a tartalomra

Pastor razgovarao sa Davenportom

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport razgovarali su danas u Novom Sadu o najnovijm političkim dešavanjima u Srbiji i Vojvodini, kao i o narednim koracima u funkcionisanju pokrajinske administracije.

Davenport se interesovao za poslednja dešavanja u vezi sa rekonstruisanom Pokrajinskom vladom, ali i o proteklim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji koji su, prema njegovim rečima, praćeni sa velikom pažnjom, navodi se u saopštenju Skupštine Vojvodine.

On je sa Pastorom razgovarao i o incidentima nakon utakmice Srbije i Albanije, ocenivši da su nadležni organi pravovremeno reagovali.

Pastor je istakao da i nakon rekonstruisane Pokrajinske vlade ne vidi drugi izlaz iz trenutnih problema, osim otvorenog dijaloga i učešća svih političkih aktera u vezi sa aktima koje je neophodno doneti kako bi Vojvodina nesmetano funkcionisala.

" U narednih godinu i po dana, koliko je ostalo do kraja ovog mandata, trebalo bi da se reše pitanja finansiranja pokrajine, nadležnosti i započne razgovor u vezi sa pitanjem promene Ustava i ustavnog položaja Vojvodine", rekao je Pastor.

Ideja je, dodao je on, da i dalje postoji pozicija i opozicija, ali da se oformi tim stručnjaka, kao što je to bio slučaj kada smo donosili Statut Vojvodine, koji će napraviti značajne korake za donošenje ovih akata i ta potreba je potpuno realistična.

Predsednik Skupštine Vojvodine je dodao i da je neophodna saradnja pokrajinske i republičke administracije, jer se sukobljavanjem ne može napraviti nikakav iskorak.

"Najbolje bi bilo da se dogovorimo oko ključnih stvari, dinamike realizacije, pa tek onda razgovaramo o izborima, jer destabilizacija političkih prilika u Pokrajini ne ide u prilog rešavanju značajnih pitanja", ocenio je Pastor.

Szerző (Forrás)
RTV, Tanjug
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása